Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2020 15:37 - На Западния Фронт нещо ново?
Автор: bdenkov Категория: Бизнес   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Според мене най-важното днес в България е да се направи спешно обмяна на парите и Българския Нов Лев емисия 2017-та година да стане равен на Еврото.
Като съществуващите количества от сегашни Български Левове се обменят за Новите Български Левове при сегашния фиксиран курс към Еврото 1,95583 сегашни Лева за един Нов Български Лев 2017-та година.
Това е много наложително, защото ако едно бъдещо правителство събори Валутния Борд и остави сегашния Български Лев да "плува" спрямо основните световни валути, то галопираща хиперинфлация много по-мащабна от тази през 1996 се очертава неумолимо,
ВЪПРЕКИ УЖАСНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗА ПРОПАСТА ПРЕД КОЯТО Е ИЗПРАВЕН В ТОЗИ ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ!!!
Кризата през 1996 обективно беше овладяна чрез финасова инжекция от страна на Германия, която спря галопа на хиперинфлацията на 3,600 лева за един Щатски Долар.
Но в съседна Югославия никой не се намеси и хиперинфлацията продължи да галопира като стигна до 6 трилиона динара за само една Дойч Марка и щеше да продължи да расте,
но защото никой повече не искаше да приема динари,
ДВА ДЕНА ПО-КЪСНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЮГОСЛАВИЯ ОБЯВИ, ЧЕ ДОЙЧ МАРКАТА СТАВА ОФИЦИАЛНАТА ВАЛУТА НА СТРАНАТА. И ТАКА ЮГОСЛАВИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ОТ 1990-ТЕ ГОДИНИ.
В момента България върви към повтаряне на сценария на Югославия от 1990-те години и Германия е заявила, че този път няма да спасява България.
България трябва да е готова да приеме Еврото като алтернативна валута на страната, в случай на нова хиперинфлация.
Дано да съм в грешка, но всички индикации са, че Румен Радев ще назначи правителство което ще събори Валутния Борд.

Показваш достатъчна компетентност по исторически въпроси ,НО !! Това ,което се опитваш сега да внушиш сега е безумна глупост .Ако мижавата българска икономика се откачи от борда ,това ще е краят на всякаквъв паритет .Еврото отдавна е загубило 25 30 % от стойността си.Очаква се до края на 2017 доларът да стане валута само на САЩ.Ние дори нямаме физическата способност да си напечатаме съответното количество левове.Германците вече напечатаха първите 200 милиарда марки,ей така ,за всеки случай ,тъй ,че ако ние отидем на свободно плаване ,точно сега .ще си купуваме хляба за 2 3 хиляди лева минимум

Не е никаква глупост, а едно осигуряване срещу политически (и икономически) авантюризъм на Българските политици.
Еврото е стабилна валута със сериозно икономическо покритие.
Ако Българския Лев е равен на Еврото (не само да е фиксиран, както е сега)
и
ако Българския Лев и Еврото са УСПОРЕДНИ ПЛАТЕЖНИ СРЕДСТВА В БЪЛГАРИЯ,
То ако се стигне до събаряне на Валутния Борд и нова хиперинфлация в България, това няма да засегне Еврото изобщо.
Ще изгорят само хората които имат спестявания в Български Левове.
Онези които имат Евро няма да изгорят.
А това, че Германците били напечатали "200 милиарда марки,ей така ,за всеки случай"
СА ПЪЛНИ ВЕСНИКАРСКИ СЕНЗАЦИОННИ ФАБРИКАЦИИ.
ГЕРМАНИЯ СТОИ ТВЪРДО ЗАД ЕВРОТО И НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ГО ИЗСТАВЯ (обсъжда се изхвърлянето на страни като Гърция от Евро Зоната).
А Дойч Марката никога не е била отменена като платежно средство, като Френския Франк във Франция.
Само в Германия официалните разчети и плащания се вършат в Евро, но всички Дойч Марки се обменят без ограничение до сега по фиксиран курс 1.95583 DM за 1€.
Даже добре запазени копюри на Дойч Марките струват много повече от официалния обменен курс, защото се търсят като колекционерски или сувенирни материали.
http://www.sammler.com/coins/germanbanknotes_values.htm#BRD

Не разбирам нито от икономика, нито от история или политика, но....имам здрав селски разум и може би не е зле наистина да се направи този анализ и България да вземе превантивни мерки - защото хиперинфлацията е като грипа - превантивните мерки са наложителни при всяка"зараза"...Така, че господа и госпожи анализатори - сепнете се и направете тези предвиждания навреме, защото всички помним онази зима - учех в Пловдив и си носех хляба от селската фурна за седмицата, защото просто нямаше откъде да си го купя... - та карах на сланнинка, лютеница и селска луканка с домашен хляб...

Ами ,ей това ще стане пак ,ако не дай Боже ,някой идиот реши на отлепи нещастния лев от валутен борд. Тогава хората ще мрат като мухи от глад !!

Ако Еврото е успоредна валута и платежно средство в България и един Лев е равен на едно Евро, никаква хиперинфлация не може да засегне Еврото. Който си държи парите в Левове може да изгори ако Валутния Борд рухне, но който има Евро няма да бъде засегнат.
Така са направили в Монтенегро и Босня и там успоредно с местната валута се ползва Еврото като платежно средство. Откакто Дойч Марката и след това Еврото е успоредна валута в Монтенегро и Босня, там няма хиперинфлация. Какъвто и гаф да стане с местната икономика, хората не си губят спестяванията защото те са в Евро и обикновенно даже и в банка на някоя голяма Европейска страна.

Клип от филма:
"Some like it hot" 1959 с Мерилин Монро
с епизода с гангстерския рожден ден.
50 години по-късно България догонва Америка по гангстеризъм поне.

Фламандско-Френския художник
Jean Baptiste Vanmour
или
Van Mour
(9 January 1671 – 22 January 1737)
През 1699 година заминава за Константинопол (Истанбул, Цариград), зедно с Marquis Charles de Ferriol Френския посланник там, който му възлага да направи 100 портрета на местни хора.
Картините, рисунките и литографиите на Jean Baptiste
Van Mour разпалват голям интерес към живота в Отоманската империя, който до тогава е бил скрит за света зад една стара "Желязна Завеса".
Те са и един голям източник на документи за живо
та на Българите по това време, за жалост игнориран и непознат до ден днешен в самата България.

Гигантския обелиск от Римско време край село Лесичери, ВеликоТърновско,
нарисуван от Феликс Каниц.

Докато в България се прозяват само
"Ние асфалт не ядем!"
и всеки гледа със зъби и нокти да се докопа до държавна службица, държавна заплата, чанта, бюро, власт и паразитизъм.
В съседна Румъния привличат най-крупните технологични компании като им дават най-благоприятни условия за бизнес в Румъния.
Макар, че за сега заплатите които тези компании плащат там са много по-ниски в сравнение с тези плащани в Западна Европа и Северна Америка, заплати в диапазона 500-1000 Евро за хора, които иначе са или безработни или лошо платени е едно добро заплащане за Румъния.
Но от две години насам най-крупните фирми в света са установили свои представителства в град Яш, Източна Румъния, столицата на Румънска Молдова (на която в миналото Българина Никола Богориди е бил княз (каймакамин).





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356867
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031