Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2017 21:35 - ПРАЗНИКА НА БЕЗКВАСНИТЕ ХЛЯБОВЕ-ПЪРВИЯТ ДЕН
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 4183 Коментари: 5 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 135

Сестри и братя,

Чудесно е да стоя пред вас на още един от Празниците на Господа.
Това е една от високите съботи. Вижте-ако не знаете истината, вие не можете да вървите в пътя, към своето спасение. Без знание не може да стане и ние ще ви представяме истината както е. И ви предупреждавам-ако не искате да четете Библията-ще бъдете отрязани от вечният живот.
Това е Празника на Безквасните Хлябове. На този ден Господ изведе Израел от Египет. И ние трябва да пазим този ден. На Пасхата Господ премина и не уби тези които имаха вяра и бяха направили това, което Господ заповяда. И на следващият ден вече не трябваше те да имат грехове. Това представя този Празник. След Пасхата започваме годината на чисто-без квас-което е греховете. Затова трябва да изхвърлите всичкият заквасен хляб от домовете си преди да започне Празника. Днешните християни мислят, че Божиите Празници са отпаднали. Някои дори мислят, че тези Празници са дадени само на Израел, а други пък-че са дадени само на Юдеите, като дори не съобразяват, че Юда е само едно от 12те племена от които се състои народа Израел. Но отпаднали ли са тези Празници, сестри и братя? Не е ли редно, когато един човек нарича себе си християнин/ка, да следва всичко, което е наредил Исус Христос? Нали точно заради това наричате себе си така-защото във всичко подражавате на Исус Христос? Или не е така? Четете внимателно-от това зависи вашето лично спасение! Вие мислите, че вече сте спасени-няма такова нещо и това е една от най-големите лъжи в които сте повярвали. Спасението ще дойде при последната тръба-за праведните-Павел ви го казва в Солунците 4 глава, Исус ви го казва в Иоан 6 глава и не един път, но вие мислите, че вече сте спасени! Библията е съвсем ясна по този въпрос също: ние трябва сами да изработим нашето спасение с трепет и страх-да не би да се намерим недостатъчни за да бъдем спасени когато дойде Исус Христос! Но четете и търсете истината-Библията само! Защото доста са ви лъгали-време е да прочетете и чуете и истината.

Нека да видим и този Празник-както винаги, ще започнем от Левит 23 глава и ще видим, че тези празници са на Бога. Това е първата нощ на Празника. Хората които казват, че Исус е умрял в петък, защото пише, че следващият ден е било събота, не знаят, че в годината има 7 годишни съботи. Това са Празниците на Господа.
Празника е на Безквасните Хлябове! Не изхвърляйте маята, содата и каквото и да е! Някои дори изхвърлят и бирата... Защото имала квас в нея. Ако не е хляб с мая-изхвърля се. Но ако е без квас-оставя се. И маята, содата, или каквото и да е, което прави хяба да набухне-оставя се!

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Вижте, сестри и братя-два пъти Господ ви казва,че това са Неговите Празници! Вие твърдите, че сте християни-нали? Това означава, че сте като Христос във всичко. Защо тогава не пазите Божиите Празници? Кого лъжете-не и Бога. При това добре обърнете внимание-Бог каза на Моисей, че това са Неговите Празници, а не, че Моисей отиде при Бога и му каза-"ами що не направим и някои Празници, Господи?" Това не са Празниците на Моисей, не са Празниците на Израел, не са и Празниците на Юдеите-както някой лъжец ви е казал. При това Юда е само едно от 12те племена-тук Господ се обръща към всичките 12 племена-целият Израел и им заповядва да пазят Божиите Празници. И както вече съм ви казвал на други места-ако познавате тези Празници-вие знаете целият смисъл на Спасителният План на Бога!

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Ето-отново Господ ви казва, че това са Негови Празници! И трябва да имате свето събрание на тези дни. Но вие не следвате Бога-независимо как наричате себе си. И те започват от първият месец-Авив

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Това беше вчера. И Господ е дал точен ден тук. Вижте-някои твърдят, че Пасхата и Празника на Безквасните Хлябове е в един и същи ден-не е! Невъзможно е да бъдат един ден

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.

Хората не разбират-седем дена се яде безквасен хляб! Но на Пасхата можете да ядете и квасен хляб, но самата Пасха се взима с безквасен хляб. Иначе щеше да каже осем дена. Понякога имаме проблем с числата... 7 не е 8!!

7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Не трябва да имате никакъв хляб с квас в домовете си. Хляб! Всичко друго-макарони, спагети, мая, сода и закваска, можете да го държите в къщите си

8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Но какво представлява маята? Защото хляб се прави с мая-закваска и без нея става като нищо-изобщо не набухва. В някои страни използуват и сода и оцет или кисело мляко-за да набухне хляба и като се изпече-да стане това, кето знаете като хляб. Така се правят и всичките хлебни изделия-без мая не става. Но в този случай вижте какво заповяда Господ на народа Израел-и това се отнася до всички хора на Земята. Кваса представя греховете ни. И се яде 7 дена безквасен хляб-защото за 7 дена ще сме в тяло от плът и кръв-а това тяло постоянно съгрешава. И само кръвта на Исус ни очиства от греховете ни-ако желаем да се очистим.
Изход 12 глава-вижте, трябва да добиете разбирането-не само знанието.

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Това е първият месец и в него трябва да имате Пасхата и Безквасните Хлябове

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

Тогава взимате агне без недостатък и първородно-или козле. Някои хора все още убиват агнета-но не знаят дори какво трябва да бъде то и така, вършат погрешно и погрешното!

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете

Трябва да е първородно, да е съвършенно също

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер. 7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Кръвта трябва да бъде на касата на вратата-защо:

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.

Защото Господ ще премине и ще убие първородните във всяка къща където няма кръв на вратата

13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Ако вярвате на Господа-ще сложите кръвта на вратата и ще спасите себе си. Но ако нямате вяра-Господ ще убие първородното. Вярата е, която ви спасява

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Този ден трябва да ви бъде за спомен постоянно-и не поради това, че сте били Израел, но поради това, че сте имали вяра. Вяратата ви спасява. Преди мислех, че Пасхата не е Празник, но тя Е Празник и Господ ни дава голямо съобщение тук-че вярата ни спасява.
1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Очистете старият квас, за да сте нов човек! Отстранете греха от вас! Защото Христос-нашата Пасха-беше пожертван за нас. И така-не можете да имате безквасен хляб преди да е пролята кръвта. И първо кръвта ни очиства. Без кръв греха не се очиства! Всичко е в пълна последователност. Първо се очиствате от греха, после пордължавате начисто!

8 Затова нека празнуваме Празника, не със стар квас, нито с квас от злоба и нечестие, а с безквасни хлябове от искреност и истина. С чисти сърца, в истината!

Измити сте чрез кръвта и сега продължавате начисто. И за колко време е това-Изход 12 глава

15 Седем дни да ядете безквасен хляб; още на първия ден ще дигнете кваса от къщите си; защото, който яде квасно от първия ден до седмия ден, оня човек ще се изтреби отсред Израиля.

Седем дена е и трябва да е безквасен хляб. След като сте очистени чрез кръвта и после продължавате начисто. И ако нарушите това-ще бъдете изтребени. Вижте колко сериозна е заповедта за този Празник! В Езекил 18 глава Господ казва, че душата, която съгреши ще бъде отрязана

16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите.

Това мисля е напълно ясно. Тези дни са съботи-високи съботи. Сега-ако има сестри или братя дето не могат да пазят Празника, защото работят на този ден-и не могат да си вземат ден-то те няма какво да направят. Важното е, да искат да направят това, което е редно по Бога, а Бог знае когато нямаме възможността-важното е старанието. Що се касае до хляб и квасно в къщите ви-трябва да изядете всичко преди да започне Празника-Първият Ден и ако не можете-да го изхвърлите. Не се дава на близки и познати-как така ще прехвърлите вашата вина на тях? И се касае до всичко дето съдържа брашно и има квас-било тесто, било хляб, било пици, било бисквити и т.н. Но макарони не влизат в това число, фиде, юфка и други брашнени издалия в които няма квас. И не трябва даработите на първият и последният ден-освен само за приготвяне на храната. Но защо 7? Защото след 7 ден вече няма да има човеци-плът и кръв. Дори и Исус възкръсна именно на 7 ден-защото в осмият вече влезе с новото тяло. Всички ще живеят вечно-но всеки трябва да реши-къде ще живее вечно... Защото и огненото езеро е вечно и попадналите там ще са вечно там. На вечни мъки

17 Да пазите, прочее, празника на безквасните, защото в същия тоя ден изведох войнствата ви из Египетската земя; заради което ще ви бъде вечен закон да пазите тоя ден във всичките си поколения.

И това е за винаги. Всеки път когато го правим, сещаме се какво е направил Господ за нас. Господ изведе Израел от Египет на 15 ден!

21 Тогава, на четиринадесетия ден от месеца, Моисей повика всичките Израилеви старейшини и рече им: Идете та си вземете по едно агне според челядите си и заколете пасхата. 22 После да вземете китка от исоп и да я потопите в кръвта, която ще приемете в леген, и с кръвта, що е в легена, да ударите по горния праг и двата стълба на къщната врата; и никой от вас да не излезе из къщната си врата до утринта.

Казва ви като убиете агнето, да вземете исоп и да намажете рамките на вратите с кръвта. На 14 ден от месеца те са били в домовете си!

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.

Господ изби първородните. Защото Божият Първороден трябваше да умре за творението. И не е имало къща в която да няма един умрял. И това е била нощ на ужас, защото смъртта е била в целият Египет. И това е специялен Празник. И не трябва да се радваме, че Исус е мурял на Пасхата, но да си спомняме за това, което направи за нас

30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец.

Египтяните не повярваха на Моисей този път. А преди за другите язви, някои му повярваха

33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме. 34 И людете дигнаха тестото си преди да вкисне, като носеха на рамена нощвите обвити в дрехите си.

Причината-практическата, че не са имали квасен хляб е това,че не са имали време

38 Още с тях излезе и голямо разноплеменно множество, както и твърде много добитък - овци и говеда.

И с Израел са излезли много хора от всички други народи дето са били в Египет. И ето-всички които пазят това, което Господ иска са Израел. И те са разбирали, че Господ е Бог!

39 А от тестото, което носеха из Египет, изпекоха безквасни пити; защото не беше вкиснало, понеже ги изпъдиха из Египет, и те не можаха да се бавят, нито да си приготвят ястие.

Тук виждате Пасхата и веднага след нея-Първият Ден на Безквасните хлябове. Но е ясно, че на Пасхата все още може да се яде и квасен хляб-те са имали със себе си хляб с квас, но не е имало време да вкисне! И сега тук нещо важно-Исус Христос въведе Пасхата и тези Празници поради съвсем сериозна причина. Какво трябваше да умре на Пасхата-агне или яре без недостатък! То показваше на бъдещата жертва на Исус Христос, който беше без недостатък-без никакъв грях и умря за нашите грехове. А веднага на другият ден идваше Празника на Безквасните Хлябове-първият ден. За това бързаха да свалят Исус от кръста и да го погребат, защото по Закона тялото не трябва да остава през нощта на кръста-защото ще се прокъне земята. Вижте колко нови неща научавате само от този урок! И на следващият ден е Висока Събота-както ви пише Йоан. Това са Божиите Празници-те са Високи Съботи-седем са през годината. И те обикновенно не се падат в събота-седмичната събота. При това-това е началото на годината-започвате я без никакъв квас. Господ иска да пазим този Празник всяка година, защото има голямо значение в него.
Ето го същото нещо и във Второзаконието 16 глава

1 Пази месец Авив да правиш в него пасхата на Господа твоя Бог; защото в месец Авив Господ твоят Бог те е извел из Египет през нощ. 2 Да жертвуваш пасхата на Господа твоя Бог, от овците и говедата, на мястото, което избере Господ, за да настани Името Си там. 3 Да не ядеш с нея нищо квасно; седем дена да ядеш с нея безквасни хлябове, хляб на печал, (защото набързо си излязъл из Египетската земя); за да помниш през всичките дни на живота си деня на излизането си из Египетската земя.

Това също е хляб на печал-поради това, което стана тогава в Египет в онази нощ. И след като си се очистил на Пасхата-сега вече трябва да останеш чист-от греховете. И не може да дадете квасният хляб на съседа си или да го сложите в гаража, или в багажника на колата. Изхвърлете го! Не давайте вашите грехове на съседа си! Защото вие знаете по-добре и ще бъдете съдени затова!

4 Седем дена да се не вижда квас никъде във всичките ти предели; и от месото, което ще жертвуваш на първия ден надвечер, да не остане нищо до сутринта.

Не трябва да има никъде заквасен хляб. Този Празник също представя Исус и смъртта му-защото той се очисти и остана чист

8 Шест дена да ядеш безквасен хляб; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.

Трябва да ядете седем дни безквасен хляб, а на седмият ден трябва да имате свето събрание. Значи-безквасен хлябсе яде 7 дена, а не както някой може да си реши, че на седмият ден може вече да яде и квасен. Какво е важно да се отбележи тук: СЛЕД СМЪРТТА НА ИСУС ХРИСТОС ВЕЧЕ НЯМА ЖЕРТВИ, АГНЕТА И Т.Н. Жертвеният и Церемониялният Закон отпаднаха.
Да видим за колко дена се яде безквасни хлябове-Изход 13 глава

1 Господ говори още на Моисея казвайки: 2 Посвети на Мене всяко първородно, всяко, което отваря утроба между израилтяните - и човек и животно; то е Мое.

Господ е точен и праведен. И поради това изби първородните на Египет от човеци и животни

3 Тогава рече Моисей на людете: Помнете тоя ден, в който излязохте из Египет, из дома на робството; защото със силна ръка Господ ви изведе от там. Никой да не яде квасно. 4 Вие излизате днес в месец Авив. Това е денят в който излязохте от Египет. 6 Седем дни ще ядеш безквасно; и седмият ден ще бъде празник Господу.

Месец Авив е пъвият месец на годината-не януари. Ето-7 дена трябва да се яде безквасен хляби на първият и последният ден да имаме свето събрание. Всичките Празници на Господа са Свети събрания. Първо ви изведе от Египет физически, а при смъртта на Исус ви изведе от робството на греха и духовно. И когато умря, завесата на Храмасе раздра-очистиха се греховете ни. И на следващият ден вечезапочваме начисто. Вижте-кокото и да сте нечисти, като влезете във водата и застанете под кръвта на Исус-сте очистени

7 Безквасен хляб ще се яде през седемте дни; и да се не намери у тебе квасен хляб, из всичките твои предели. 10 Прочее, ще пазиш тая наредба всяка година на времето й. 17 А когато Фараон пусна людете, Бог не ги преведе през пътя за Филистимската земя, при все че това беше близкият път; защото Бог рече: Да не би да се разкаят людете, като видят война и да се върнат в Египет.

Господ е могъл да ни отведе от Египет директно в земята ни, но понеже е знаел, че ние не сме добри за битка, не го е направил

18 Но Бог поведе людете по околен път през пустинята към Червеното море. А израилтяните излязоха от Египетската земя въоръжени. 21 И Господ вървеше пред тях, денем в облачен стълб, за да ги управя из пътя, а нощем в огнен стълб, за да им свети, та да пътуват денем и нощем. 22 Той не отнемаше отпред людете облачния стълб денем, нито огнения стълб нощем.

Господ е знаел че ако ги остави за минута, ще се обърнат към други богове...
Изход 14 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея, казвайки: 2 Заповядай на израилтяните да завият и да се разположат на стан пред Пиаирот, между Мигодол и морето; срещу Веелсефон ще се разположите на стан близо до морето. 3 Защото Фараон ще рече за израилтяните: Те са се впримчили в земята; пустинята ги е затворила.

Господа на Израел обича да си върне за всичко. Египтяните са ни съсипвали за много години и ето сега-Господ им го връща много сериозно. Докато дори изби и първородните им. И дори закорави сърцето на Фараон, за да ги доунищожи напълно

4 И Аз ще закоравя сърцето на Фараона, и той ще ги погне отдире; но Аз ще се прославя над Фараона и над цялата му войска, и египтяните ще познаят, че Аз съм Господ. И израилтяните сториха така. 5 А когато се извести на египетския цар, че побягнаха людете, сърцето на Фараона и на слугите му се обърна против людете, и рекоха: Какво е това що сторихме, гдето пуснахме Израиля да не ни работи вече?

Господ е направил това на Египтяните като е пратил зли духове да обърнат сърцето на Фараона и той да съжали че е пуснал Ираел

6 Затова, Фараон впрегна колесницата си и събра людете си при себе си; 10 А когато се приближи Фараон, израилтяните подигнаха очи, и, ето, египтяните идеха подир тях; и израилтяните, твърде много уплашени, извикаха към Господа.

Те са мислели, че Египтяните ще ги наранят, но Господ им показа, че това вече няма да става. Те явно не видяха какво извърши Господ с Египет

13 А Моисей каза на людете: Не бойте се; стойте и гледайте избавлението, което Господ ще извърши за вас днес; защото колкото за египтяните, които видяхте днес, няма да ги видите вече до века. 19 Тогава ангелът Божий, който вървеше пред Израилевото множество, се дигна та дойде отдире им; дигна се облачният стълб отпреде им та застана отдире им, Господ пазеше народа си 20 и дойде между Египетското множество и Израилевото; на едните беше тъмен облак, а на другите светеше през нощта, така щото едните не се приближиха до другите през цялата нощ.

Господ е пратил ангел да пази Израел. И ето-Господ е държал Египет в непрогледна тъмнина, но е дал светлина на Израел

21 Моисей, прочее, простря ръката си над морето; и Господ направи да се оттегля морето цялата оная нощ от силен източен вятър та се пресуши морето и водите се раздвоиха.

Господ е направил това и е отнело цялата нощ. И вижте-това е втората нощ-не нощта на Пасхата, но следващата нощ

22 Така израилтяните влязоха всред морето по сухо; и водите бяха за тях преграда от дясната и от лявата им страна. 23 А египтяните, всичките коне на Фараона, колесниците му и конниците му, - като ги погнаха влязоха подир тях всред морето.

Египтяните са си изгубили ума. Господ е направил това

24 Но в утринната стража Господ погледна от огнения и облачния стълб на египетската войска и смути войската на египтяните; 25 Той извади колелата от колесниците им та те се теглеха мъчно, така щото египтяните рекоха: Да бягаме от Израиля, защото Иеова воюва за тях против египтяните.

Чак тогава те разбраха, че Господ е на страната на Израел. Но вече е твърде късно

26 Тогава Господ рече на Моисея: Простри ръката си над морето, за да се върнат водите върху египтяните, върху колесниците им и върху конниците им. 27 И тъй, Моисей простря ръката си над морето; и около зори морето се върна на мястото си; а като бягаха египтяните пред него, Господ изтърси египтяните всред морето.

Господ ги е издавил в средата на морето

28 Защото водите се върнаха и покриха колесниците, конниците и цялата Фараонова войска, която беше влязла подир тях в морето; не остана ни един от тях.

И нито един от армията на Египет не се е спасил

30 Така в оня ден Господ избави Израиля от ръката на египтяните; и Израил видя египтяните мъртви по морския бряг.

И как така днес някои се опитват да ни изкарат Египтяни? Но ние винаги сме искали да бъдем с тези които губят... Дори и днес е същото. И днес ние обичаме губещите. Вижте какво направи Господ за нас-и ние, понеже сме глупави, се опълчваме и до днес на Господа.
Нека видим Числа 33 глава и да видим, колко глупави сме ние-Израиляните.

1 Ето пътуванията на израилтяните, които излязоха из Египетската земя по устроените си войнства под Моисеева и Ааронова ръка. 2 Моисей по Господно повеление написа тръгванията им според пътуванията им; и ето пътуванията им според тръгванията им. 3 В първия месец, на петнадесетия ден от първия месец, отпътуваха от Рамесий; на сутринта след пасхата израилтяните излязоха с издигната ръка пред очите на всичките египтяни,

Излезли са след Пасхата и на 15 ден от първият месец-сутринта след Пасхата. Следващият ден. Но днес имаме братя, които казват, че Пасхата и Първият Ден на Безквасните Хлябове са един и същи ден. Но виждате, че не са! Пасхата е на 14 ден, Дните на Безквасните започват на 15 ден.
Нека видим Второзаконие 16 глава-Господ е заповядал да пазим тези Празници.

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Това е също заповед и така и ще бъде в Царството на Исус Христос на тази земя. И трябва да бъдат всички мъже. Вие твърдите, че сте християни-но не пазите нищо от това, което ви казва Господ да пазите. Тези три Празника трябва да ги пазите-ако не можете да пазите всичките

17 Всеки да дава по силата си, според благословението, което Господ твоят Бог ще ти е дал.

Нека ви покажа, че и в Новият Завет са пазили същите Празници. Нищо не е отменено и до днес. Господ е Бог на всичките народи. Деянията на апостолите 8 глава

26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа. 27 И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони,

Това е голма личност от Етиопия. Бил е над цялото съкровище на Етиопската Царица

28 на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. 29 А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница.

Кой каза-духът! Но кой е този дух-ангел е. Нали и вие четете същото? Е как така Етиопянин е бил в Ерусалим и при това чете пророк Исаия? И защо ангела прати Филип да отиде и да обясни на този велможа как е. Причината е, че този Етиопянин е бил Израилянин. Днес ги наричат Фелосяни

30 И Филип се завтече та го чу като прочиташе пророка Исаия, и каза: Ами разбираш ли каквото четеш? 31 А той рече: Как да разбера, ако ме не упъти някой? И помоли Филипа да се качи и да седне с него.

Този Етиопянин беше много честен човек и каза, че не разбира това, което чете в Исаия и трябва някой да му го разясни! Ето защо трябва да имате учители-пастири, пророци, апостоли, които да ви обяснят нужното. И те трябва да са пратени от Господа! Иначе нищо не могат да ви разяснят.
Деянията 11 глава

19 Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите. 20 Обаче между тях имаше някои кипряни и киринейци, които, като пристигнаха в Антиохия, говореха и на гърците, благовестявайки Господа Исуса.

Това са Гръцки Израиляни, родени в Гърция! Но защо те са говорили само на Израел и на никой от друг народ?
Нека видим това-Матей 10 глава

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ. 5 Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте; 6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом.

Ето ви заповедта-защото е заповед! Дори и в Самария не трябваше да отиват, защото в Самария са живеели други хора от други народи. След като Асирия е съсипала 9 племена на Северен Израел, заселили са там други хора. Ето защо Филип отиде да говори на този Етиопянин-защото този Етиопянин беше Израилянин, роден в Етиопия. В началото апостолите не са говорили на никого другиго Словото освен на Израел. Дори и в Антиохия когато за първи път нарекоха учениците Християни, не е имало никой от друг народ, но само Израиляни. Дори и Господ говореше само на Израиляните! Но сега ще ми кажете, че като съм Израилянин, не мога да бъда християнин? Христос е бил Израилянин! И чак когато Църквата е нарастнала, Господ е заповядал на Петър да се обърне и към другите народи. Защо Господ не прати Корнилий Римлянина после за да учи Римляните на Божието Слово? Защото това ще е нарушаване на протокола. Само Израел може да ви учи! И ето-аз съм езичник-от белите народи, сестри и братя-това го казвам аз, българина Георги-но мога да ви уча, зщото се уча от Израел и съм духовен Израилянин! И понеже учителите ви не са Израиляни-за това и нищо не знаете. А позицията на Израел да бъдат учители-не може да бъде променена! И понеже ние-Израел, отпаднахме от нашата задача, за това света е в това пълно невежество. За това имате хора на небето, в ада, а някои мъртви ви говорят през нощта... Защото хора нямащи общо с Израел са си измислили учения и вие ги следвате!
Деянията 18 глава-да видим дали Павел е пазил тези Празници.

18 А Павел, след като поседя там още доволно време, прости се с братята, и отплува за Сирия (и с него Прискила и Акила), като си острига главата в Кенхрея, защото имаше обрек. 19 Като стигнаха в Ефес, той ги остави там, а сам влезе в синагогата и разискваше с юдеите, 20 но се прости с тях, казвайки: Ако ще Бог, пак ще се върна при вас. И отплува от Ефес. 21 А когато го замолиха да поседи повечко време, той не склони;

Оказва се, че в Българският текст е пропуснато нещо много важно в този 21 стих. Ето го:

21 But bade them farewell, saying, I must by all means keep this feast that cometh in Jerusalem: but I will return again unto you, if God will. And he sailed from Ephesus.

Павел им казва, че трябва да пази този Празник, който идва, в Ерусалим-защото е на Бога. Виждате сами колко важно нещо е пропуснато. И ако само четете Българският превод-дори този от 1940 година-няма да разберете истината както е, нито пък вашите учители могат да ви го обяснят това.
И ще прочетем още нещо-понеже има някои „свети” хора които казват, че християните не трябва да пият алкохол, ето какво казва Господ: Второзаконието 14 глава

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог. 24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти И ето-можеш да купиш каквото ти душа иска.

Дори и спиртни питиета или вино. Сестри и братя, виното си е вино-алкохолно питие! Но внимавайте да не се опиете! Ако направите така-не ви познавам! И да благодарим на Бога, че ни дава силата да пазим Празниците му! И трябва да ядем пред Бога-иначе нарушаваме Закона!

Благодаря ви за вниманието!

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.) Слава на Бога; Слава на Бога; Слава на Бога в името на Исус!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. debeloto - безсрамен богохулник!
13.04.2017 07:34
безсрамен богохулник!
цитирай
2. dartanjan - Огненото езеро не е вечно, а е много ...
15.04.2017 14:56
Огненото езеро не е вечно, а е много за кратко, колкото трае Божият гняв за да изгори непокаялите се през благодатното време се грешници заедно със сатана и неговите паднали ангели. Господ казва:

Малахия глава 4

"1 Защото, ето, иде денят, който ще гори като пещ; И всичките горделиви, и всички, които вършат нечестие, ще бъдат плява. И тоя ден, който иде, ще ги изгори, Казва Господ на Силите, Та няма да им остави ни корен ни клонче.
2 А на вас, които се боите от името Ми, Ще изгрее Слънцето на правдата С изцеление в крилата си; И ще излезете и се разиграете като телци из обора.
3 Ще стъпчете нечестивите; Защото те ще бъдат пепел под стъпалата на нозете ви В деня, който определям, Казва Господ на Силите."
цитирай
3. bojiislujitel - Огненото езеро не е вечно само сп...
15.04.2017 17:32
Огненото езеро не е вечно само според лъжите на адвентистите от седмият ден и още някои дето са напълно заблудени и Библията е напълно запечатана Книга за тях.
Марко 9 глава-три пъти Исус каза, че евечно. Откровението 14 глава-същото нещо. Откровението 20 глава-същото нещо.
Но разбирам, че Вие мразите Господа и затова казвате, че е лъжец.
А сте така оплетени, че дори не Ви е ясно, че Малахия говори за деня на Господа-когато Господ Исус дойде отново на тази земя за да съсипе враговете си и да упрвлява народите с желязна тояга.
Проверете в какво вярвате-защото не е нито Библията, нито пък в Господа. Вашият бог е друг....
цитирай
4. dartanjan - Лъжата за вечното огнено езеро е ...
16.04.2017 07:33
Лъжата за вечното огнено езеро е сатанинско дело с цел да представи Бог като тиранин, които изпитва задоволство да мъчи своите творения вечно за грехове, които са натрупали в един миг от вечността. Трудно ми е да си представя как изкупените ще живеят в щастие мир и хармония в небесното царство, знаейки че дои някой от близките им са подложени на вечни мъки? Истината е че огънят Господен е вечен, а не езерото. Содом и Гомор опитаха от вечният огън на Господа и отдавна са пепел.

Бог няма никакво намерение да увековечава греха, а да го премахне от вселената.

Езекил глава 18

"20 Душата, която греши, тя ще умре; синът няма да понесе наказанието на бащиното беззаконие, нито ще понесе бащата наказанието на синовото беззаконие; правдата на праведния ще бъде за него, и беззаконието на беззаконника ще бъде за него.
21 Но ако беззаконникът се обърне от всичките грехове, които е сторил, пази всичките Ми повеления и постъпва законно и право, непременно той ще живее, няма да умре.
22 Никое от престъпленията, които е извършил, няма да се помни против него; чрез правдата, която е сторил, ще живее.
23 Благоволя ли Аз в смъртта на нечестивия? казва Господ Иеова, а не по-добре да се обърне от пътя си и да живее?
24 Когато, обаче, праведният се отвърне от правдата си и стори неправда, като извърши всичките мерзости, които нечестивият върши, тогава ще живее ли? Ни едно от праведните дела, които е сторил, няма да се помни; за престъплението, което е извършил, и за греха, който е сторил, за тях ще умре."

Битие глава 3

"4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото."

Очевидно змията говори за вечен живот пък бил той дори в огненото езеро.

Вие бъркате и не хубаво несправедливо обвинявате непознати хора, които казват истината по Библията. Божието слово е сигурен критерий за отсяване на лъжата от истината.
Радостно е, че Господ не е тиранин за какъвто се опитват го представят враговете Му, а благ и дълготърпелив към нашите беззакония, изпълнен с любов и грижа към нас. Той ни привлича към себе Си с любов, истина, милост и справедливост, защото само така можем да го обичаме истински.


цитирай
5. bojiislujitel - Приятелю-за последен път-не пи...
16.04.2017 16:04
Приятелю-за последен път-не пишете от вашите лъжи в този блог! Аз служа на Господа и не търпя никакви лъжи и лъжци! Ще бъде изтрито всяко нещо, което няма нищо общо с Библията.
Вие нямате ама нищо общо нито с Библията, нито с Христос.
Вие сте адвентист от седмият ден. Те са предният ешелон на Римските католици и при тях лъжата е най-фина!! Вие сте си чисти Римски католици.
Отидете другаде с вашите лъжи! Ясно показах какво пише в Библията по отношение на огненото езеро. В Билията-не в адвентните басни!
Разбирам, че не можете да мислите-това е очевидно. Но кой ви е излъгал, че сте християнин? Вие постоянно казвате на Хистос, че лъже!

Всичко, което не е по темата и не е според Библията ще бъде изтрито. Не си губете времето да ни представяте адвентните лъжи в този блог. Няма да стане!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172039
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031