Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2018 09:41 - ДО ПРОФЕСОР ЙОВАН П.: МОЛИТВА ЗА УМНОЖАВАНЕ НА ЛЮБОВТА И ИЗКОРЕНЯВАНЕ НА ОМРАЗАТА
Автор: savaarhimandrit Категория: Други   
Прочетен: 241 Коментари: 0 Гласове:
1



 


ДО ПРОФЕСОР ЙОВАН П.:   МОЛИТВА ЗА УМНОЖАВАНЕ НА ЛЮБОВТА И  ИЗКОРЕНЯВАНЕ НА ОМРАЗАТА

 

Вие бихте искали Църквата да състави молитва, подходяща за нашето съвремие и за нуждите на съвременните хора. Това Ваше желание е похвално. Но нима има нещо по-нужно за хората на нашето време от чиста и свята любов? А ако е така, тогава знайте, че Църквата вече има написана една чудесна молитва за умножаване на любовта и изкореняване на омразата. Ще Ви цитирам част от нея в превод от църковнославянски.

„Господи, Боже наш, като благ милостиво погледни на изсъхналата без

 любов земя на нашето сърце, вледенена от омраза, самолюбие и неизброими беззакония. Пролей капка от благодатта на Пресветия Твой Дух и обилно я ороси, за да стане плодоносна и от горещата любов към Теб да израсне

 коренът на всички добродетели - Твоят страх и неленостната грижа за спасението на ближния, както и изкореняването на всички страсти, на многоразличните злини и на лицемерието, усърдно Те молим, като Благодетел на

 всички хора: скоро ни чуй и човеколюбиво ни помилвай!

Обнови, Господи, новата заповед, която си дал на Твоите ученици - да  се обичат един друг; обнови я истински в нашите души и сърца чрез благодатта на Светия Твой Дух, та да вършим онова, което е угодно на Теб и  полезно и спасително за нашите ближни. Молим Ти се, Благодетелю, чуй  ни и ни помилвай!

Дай ни, Владико, със силата на Твоя Свят Дух, да бъдем съвършени в Твоята любов към ближния си, защото който мисли, че има любов към Теб, а ненавижда брата си, е лъжец и ходи в тъмнина. Затова, Боже, разпали ду­шите и сърцата ни с любов към Теб и към нашия брат - молим ти се: като милостив скоро ни чуй и като щедър ни помилвай!"

Бог да ни помага!

 

Автор – Св. Николай, еп. Жички и Охридски

Бог да благослови всички, които препратят това четиво и до други човеци !

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: savaarhimandrit
Категория: Други
Прочетен: 1790751
Постинги: 3854
Коментари: 0
Гласове: 966
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930