Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2020 10:29 - Русия твърди, че чакат отговор от Грузия на искането за посещение в лаборатория на Ричард Лугар
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1170 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 29.05.2020 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   image
Русия твърди, че чакат отговор от Грузия на искането за посещение в лаборатория на Ричард Лугар

https://www.veteranstoday.com/2020/05/27/russia-demands-access-to-cia-lab-they-say-created-covid-19/


Забележка: Искането се основава на десет години разследване на журналистика от бюрото на VT в Тбилиси, Джорджия   Русия чака отговор от Грузия на молбата на руските специалисти да влязат в лабораторията на Ричард Лугар, тъй като Москва е обезпокоена от липсата на информация за работата на лабораторията. Според ТАСС руското външно министерство направи горния коментар.  

„Посещението на руски експерти в центъра на Ричард Лугар в Джорджия при взаимно приемливи условия все още не е възможно. Грузинската страна все още не е отговорила на нашето искане, изпратено през юни 2019 г. Чакаме официалния отговор на Тбилиси. Важното е, че Вашингтон не ни обяснява какво прави близо до руската граница. Това естествено е предметът на нашия интерес в контекста на националната сигурност “, - заяви руското външно министерство.

Според агенцията Москва продължава да получава отговори от САЩ и Грузия относно дейностите на лабораторията.

  image     от Хенри Каменс  

BC означава Banned Classic на NEO. Тази статия е публикувана първоначално   от нашето списание на 09.10.18 По някаква причина тази статия липсва в резултатите от търсенето с Google. Тъй като тази статия остава доста актуална за онези геополитически събития, които се случват на геополитическата сцена днес, считаме за възможно да я представим отново на нашите читатели.

Ако тя отново изчезне, може да сте сигурни, че ще я преиздадете от NEO още веднъж, ако все още остане актуална до този момент.

Лабораторията на Ричард Лугар бързо се превръща в тема за разговори с домакинствата както в Грузия, така и в Руската федерация, тъй като все по-голям брой хора се грижат, че това не е обществено здравно заведение, както се твърди, а заплаха за населението и човечеството, както го познаваме.

Районът на Кавказ е идеално място за САЩ, които да възлагат своите изследвания на „сивата зона“. Много от най-привлекателните вируси и бактерии за оръжие се срещат естествено в този регион, така че те могат да бъдат проучени в естественото им местообитание. Регионът е известен и с процъфтяващата си черна пазарна икономика и трафик, тъй като липсата на демокрация и гражданското общество улеснява скриването на нещата от света.

Но това, което сега се отнася до американските служители, е вниманието, което Русия обръща на темата за биологичните оръжия и други свързани с тях медицински програми. Откритото досега показва, че въпросът е НЕ дали САЩ нарушават Договора за биологично оръжие от 1972 г. НО в каква степен?

САЩ отдавна се опитват да отклонят вниманието от тези програми. Американският журналист и шеф на Бюрото за ветерани днес в Джорджия, Джефри Силвърман, дългогодишен жител на Джорджия, отново е кръстосан огън за своите статии и поредица от скорошни  телевизионни интервюта , след като изтърпя дълга поредица от злоупотреби и направо незаконни действия в ръце на собственото си правителство и посолство.

Но новите атаки срещу Силвърман съвпадат с  последните разкрития  в руските медии. Игор Джорджадзе, бившият министър на държавната сигурност на Джорджия, хвърли бомбардировката в средата на септември, когато изтече документи, съдържащи информация за „лаборатория, разположена близо до Тбилиси, наречена на американския сенатор Ричард Лугар“, и как някои експерименти са се оказали смъртоносни.

Различни медийни групи описват подобни разчупващи се истории като повтаряща се дезинформация и освен това твърдят, че няма фактически доказателства, че САЩ изграждат биологични лаборатории в Кавказкия регион, за да го използват като място за тестване. Същите медийни групи също отрекоха, че САЩ губят войната във Виетнам и обявиха добре документираните нарушения на човешките права на ЦРУ на места като Парагвай.

Но Giorgadze, бивш министър на държавната сигурност на Грузия, и Silverman молят да се различават. Те твърдят, че подобни лаборатории и свързани с тях медицински проекти може да са провеждали тайно експерименти върху хора, някои от които са имали фатални резултати.

Правилно или неправилно лице да питате?

Джорджадзе поиска от Доналд Тръмп да започне разследване на експериментите, проведени от лабораторията. Това наистина има някои от засегнатите Грузия, тъй като Тръмп не е фен на Big Pharma. Неотдавна той заяви, че засиленият грип е най  -голямата измама  в историята на медицината, създадена от Big Pharma, за да спечели пари от уязвимите хора и да ги разболее.

Медийните пазачи и агенции със силна ръка, финансирани от американското правителство, се бориха, използвайки вътрешната сигурност, за  да тормозят  Силвърман, когато той пътуваше до и от Съединените щати по-рано тази година, когато най-накрая му беше позволено да направи първото си пътуване у дома от над 14 години. Както при пристигането, така и при заминаването той беше подложен на многократни претърсвания на тялото и чантата, включително изземвания на телефона и личните му документи, в пряко нарушение на четвъртата поправка на Конституцията на САЩ.

Такива челни атаки срещу този журналист датират от времето, когато първите истории за лабораторията на Лугар и  коварните изследвания,  свързани с нея, се счупиха в Грузия през 2013 г. Тъй като оттогава той подкрепя много от твърденията си с действителни документи, има съгласувани усилия да го дискредитират не само в Грузия, но и в международните медии.

Силвърман продължава да публикува в медиите на грузински език и е описал как пациентите в концентрационния лагер на нацисткия доктор Джоузеф Менгеле могат да бъдат сравнени с цивилните, пребиваващи в близост до лабораторията в Лугар, тъй като те [също] не са разбрали заплахата, под която са били, докато не бяха настанени в секцията за медицински експерименти - лагерите на смъртта - когато беше твърде късно.

„Предупреждавам онези, които живеят в близост до лабораторията в Лугар, че са изложени на голям риск. Местните жители, които се заселиха там, бяха подведени, че това е обикновена лаборатория и нищо друго. "

Георгий Иремидзе, ръководител на грузинската информационна агенция Patriot, която е обявена за проруски от същите нарушители, добавя към дебата:

„На хартия лабораторията се ръководи от правителството на Грузия или по-скоро от Министерството на здравеопазването. Но в действителност той се управлява от американското правителство. Идеята е, че ако нещо се обърка, грузинското правителство ще поеме вината, за да може американското правителство да остане под радара “.

Много за нищо

САЩ са предоставили общо 350 милиона щатски долара за изграждането и техническото оборудване на лабораторията. През 2013 г. лабораторията се предполага, че е подчинена на Националния център за контрол на заболяванията и общественото здраве (NCDC), а от 2018 г. правителството на Грузия ще поеме отговорността за пълното финансиране и функциониране на центъра и лабораторната мрежа в Лугар, или така ни се казва ,

Интерес от изграждането на подобни лаборатории обаче имат само САЩ. Други държави биха били изправени пред санкции от по-мощни съседи, които могат да изграждат по-лоши съоръжения за това. САЩ искат да променят Конвенцията за биологично оръжие и след това да твърдят, ако бъдат хванати, че това е нещо само съмнително, по-слабо развитите, „невежи“ страни, както обикновено се прави, когато се задават въпроси в места като Сирия и Ирак.

Лугарската лаборатория се намира недалеч от международното летище в Тбилиси. Това означава, че се ускорява зареждането на въоръжени агенти и движещите се вируси и бактерии по целия свят. Възможно е Съединените щати да се опитат да продължат загубилата си битка в Сирия, използвайки биологично и химическо оръжие, тъй като военните самолети, които са базирани на летищата на НАТО, кацат на летището с повишена редовност без друга видима причина.

Същите смъртоносни и особено опасни патогени също могат да бъдат насочени като агресивен акт срещу Турция и Руската федерация. САЩ имат история с  това и може да си припомним епидемията от свински грип в Русия преди 12 години.

Дори нищо неподозиращи хора могат да бъдат въоръжени и да се борят с цивилни битки, точно както беше описано в Станция 11, произведение на фантастика и как грузинският грип уби над 95 процента от населението на света. Четвъртият роман на Емили Сейнт Джон Мандел, „ Станция единадесет”,  започва със зрелищна трагедия в значително по-вастер мащаб пристига под формата на грипна пандемия, толкова смъртоносна, че в рамките на седмици по-голямата част от населението на света е убита.

Стандартна медицинска практика е, че нищо, което се инжектира в тялото, не трябва да се използва след изтичането му. Но американските военни и други организации като MARFOREUR, USAMRIID, ClinicalRM, WRAIR и DTRA, са обвинени в предоставяне на много такива препарати на съюзническите страни като „помощ“. Те се използват широко за населението в Джорджия, дори за децата, без пълното познание и информираното съгласие на жертвите.

Когато се задават въпроси, тя предоставя тази помощ не чрез медицински органи, а TMC Global Professional Services. Тази компания има задгранични офиси в девет страни в Източна Европа и Централна Азия и два офиса в САЩ, във Вирджиния и Ню Мексико. По-голямата част от работата му е като изпълнител на правителството на САЩ по програмите на Агенцията за намаляване на заплахите за отбрана (DTRA) с национални лаборатории и други клиенти на Министерството на труда. Например, той управлява международен проект на площадката за атомна електроцентрала в Чернобил (ЧАЕЦ).

Твърде много пътища водят до Рим

Детекторът на митове твърди, че е  дебютирал  „дезинформация“, разпространявана около програмата за елиминиране на хепатит С, но не успява да спомене връзката на тази програма с TMC. Нито дава, нито разследва техническия опит на онези, които извършват развенчаването, които просто публикуват предварително писмени изявления, предоставени от контактите на посолството им или PR-служителите, работещи в лабораторията на Лугар.

Не е трудно да се разкрият  тези, които действително работят  по тези военни проекти, на ниво управление. Някога Силвърман беше нает от Международната кризисна група, ICG и френското правителство, за да разгледа връзките на тези изследователи. Скоро той открил как Lugar и партньорските проекти са свързани с американски, европейски и други научни центрове.

Всички висококвалифицирани специалисти в офиса на TMC в Джорджия напуснаха през 2010 г., за да създадат нова организация, Sigma. Най-висок профил от тях беше Ричард Мах, който е работил в Лос Аламос. Вие не оставяте златните белезници и диамантената пенсия на изпълнителя по отбрана на щатски долари, за да започнете компания от нулата, освен ако не се почувствате твърде компрометирани, за да останете с този изпълнител. Но никой не интервюира Мах или основния човек на TMC в Джорджия в наши дни Джорджи Бегиашвили, преди да заяви „дезинформация“.

Късен ден и факт кратък

САЩ могат да се измъкнат от нарушенията на договорното законодателство, защото това, което адресира, е заместено от новите разработки и променено до неузнаваемост. Често се забелязва, че когато даден наркотик е незаконен, идва друг, който е също толкова смъртоносен, но заобикаля законите, както е писано. Твърденията, че всяко нарушение на договор е случайно, е трудно да се опровергаят, тъй като такива нарушения са толкова широко разпространени, че са неизбежни.

Американското законодателство за биологичното оръжие е кодифицирано в раздел 817 от Закона за патриотите. Той фактически дава имунитет на САЩ от нарушаване на собствените си закони за биологично оръжие, въпреки факта, че такъв национален закон не може да отмени международен договор, с който страната е обвързана. По-конкретно, той заявява, че „забраните, съдържащи се в този раздел, НЕ се прилагат за надлежно разрешени правителствени дейности на САЩ“.

Преди влизането в сила на Закона за патриотите, федералният закон забранява използването на биологични агенти или токсини като оръжия, в 18 USC 175. Това изключва притежанието на вид или количество биологични агенти или токсини, които не могат да бъдат оправдани за мирни цели. Накратко, какво се прави с цел военна употреба, обидно, сега се оправдава под прикритието на мирни цели?

Независимо от дневника на истината и невинността, започна обществен дебат, който е междукултурен и извън границите. В резултат на това част от онова, което се случва зад затворени врати, под неясната маскировка на защитата на общественото здраве и неразпространението на биологични оръжия и особено опасни патогени, вече е на открито.

Човек трябва само да разгледа по-отблизо какво е направено в Грузия в различни финансирани от DOD лаборатории и медицински проекти. Има дълъг списък, който трябва да се проучи, включително смъртни случаи от експериментални туберкулозни антибиотици, поредица от извратени програми, за които лекарите отказват да говорят, и различни експериментални методи за лечение на често неподозираща популация.

Ако не искате да вярвате на Silverman или на руските медии, достатъчно е да се извлечете от отворени академични материали, които ясно показват, че не се прилагат правилни процедури за информирано съгласие. Те блестят върху това, което изглежда е „бекхенд“, изплащан от и на различни агенции за финансиране, ООН, Държавния департамент на САЩ, Big Pharma и различни партньорски организации, включително Министерството на здравеопазването, различни американски университети и Центъра за контрол на заболяванията в Атланта Джорджия.

Сега се споделя информация за бюджета на Конгреса за надзор на Конгреса относно очевидното засаждане на невярна и подвеждаща информация. Все пак всичко това показва, че финансираният от САЩ надзор над дезинформацията всъщност е самата дезинформация, тъй като всеки, който е живял в страна, за която САЩ имат „официален разказ“, като Грузия, винаги е знаел.

Не само някои от тези агенти от ново поколение бактерии и особено опасни патогени са толкова еволюирали, че няма антибиотик или друго лечение, което може да спаси пациент. Често лекът се предлага само под формата на бактериофагични препарати, както се произвежда и в Тбилиси Джорджия на първия етаж на сграда Б в Институт Елиава.

Неслучайно Министерството на отбраната на САЩ и други агенции също са вложили пари в подобряването на инфраструктурата в лабораториите на втория и третия етаж, където се помещава планираната производствена площ. Тези лаборатории се използват за кратко производство на бактериофаги и ще бъдат използвани за продукт от фагов концентрат, който се използва в крайния фагов продукт

Основан през 1923 г.,  Институтът Елиава  е световно известна институция, работеща в областта на приложната микробиология, вирусология и инфекциозна имунология.

Изследването и приложението на бактериофагите е неговото основно направление.

За автора:   Хенри Каменс, колонист, експерт по Централна Азия и Кавказ, изключително за онлайн списание  „New Eastern Outlook“ .

ВНИМАНИЕ ЧЕТАТЕЛИ  

https://www.interpressnews.ge/en/article/107610-russia-says-they-are-waiting-for-response-from-georgia-to-the-request-of-visiting-richard-lugar-laboratory




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. ok3223 - Не ми е ясно едно...
29.05.2020 11:09
Докога руснаците и КОМПАНИЯ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ. И ЩЕ ТЪРПЯТ ТЕЗИ ПРОВОКАЦИИ НА КРАВАРИТЕ И КРАВАРИСТАНА. И ЩЕ ГИ ОСТАВЯТ ОТНОВО ДА НИ ПЛАСИРАТ И МОРЯТ С НЯКОИ НОВ ВИРУС АМЕРИКОПАТРИОТИЧНИ И УЧЕНИ ЦЕЛИ.
цитирай
2. krumbelosvet - Русия е в примка от чужди бази.
29.05.2020 11:33
И не й е лесно да реагира, щото янките знаят хала й.
А срещу Лавров има един провокатор като Помпео (име-символ), който лъже без да му мигне окото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39754639
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031