Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2018 09:59 - ДО ПЕНСИОНЕРА П. Н.: ЗА ЕДНО ВИДЕНИЕ
Автор: savaarhimandrit Категория: Други   
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

ДО ПЕНСИОНЕРА П. Н.: ЗА ЕДНО ВИДЕНИЕ

 

Съобщавате ми, че по време на  молитва в църква сте имали необикновено видение. Видели сте как Христос излиза от олтара и застава отпред. След това излязъл някой, приличащ на еврейски равин, и застанал от лявата Му страна. Накрая излязъл някой с чалма на главата и застанал от дясната. След това двамата подали ръка на Христос и се ръкували с Него. Според Вашето псевдотълкувание това видение показва, че Бог желае всички религии да се помирят и в света да се установи една вяра!

Всеки, който е посветен в тайните на Царството Божие, може да Ви каже, че и видението, и тълкуванието са лъжливи. Привидението, което сте видели пред себе си, не е от Бога, а от онзи, който от векове вдига рога против Христовата вяра. „Отче наш" завършва с молба Бог да ни избави от него: „Но избави ни от лукавия". Човече Божи, кой може да се ръкува с Христос? Кой може да стой редом с Бога? Нима Христос не е казал на  евреите: ,,Ето, оставя се вам домът ви пуст” (Мат. 23:38)? Пророчеството се е изпълнило. Евреите нямат нито държава, нито свещенство. И двете са преминали у християните в онзи миг, когато завесата на храма се е раздрала от горе до долу. И мюсюлманите нямат жертва и свещенство. Не казва ли  на евреите евреинът Павел, апостолът Божи: «Завършек на закона е Христос»  (Рим. 10:4)? И още: ,,Той (Христос) отменява първото, за да постави второто"" (Евр. 10:9). Как тогава онова, което е опустяло, което е завършено, което е отхвърлено и заменено с друго, ново, може да се приравнява и ръкува с живата Христова вяра? А и самият Мохамед, при цялата си ненавист към християните, признава и записва в Корана, че Иисус, синът на Мария, ще съди света, следователно и самия Мохамед. Тогава какво уеднаквяване и приравняване може да има?

Откъде е това видение, питате Вие. От изкусителя. Разгледайте своя жи­вот, разсъдете и ще видите. В наши дни много се говори - естествено, от слабоверните - за помирението и приравняването на всички религии. И Вие сте се поддали на тези мисли и желания. Бог е допуснал да видите своята субективна представа под формата на привидение. И Вие се радвате на това като на милост Божия. Аз бих нарекъл това не милост, а предупреждение.

Извинете, но Вие сте объркали понятията. Едно нещо е общественият и политическият мир, а друго - помирението на религиите. Едно нещо е изравняването на гражданските права и задължения, а друго - приравняването на религиите. На християните е строго заповядано милосърдие към всички хора, независимо от вярата им, но в същото време и строго придържане към Христовата Истина. Като християнин Вие можете да жертвате за иноверните своето имущество и живота си, но не и Христовата Истина, защото не е Ваша собственост. Вашият камък за препъване е неразбирането на тази разлика. От това неразбиране е настъпило объркването в душата ви. В действителност Вие не сте видели нито Христос, нито Мохамед; видели сте само своята душа.

 Бог нека Ви помага!

 

Автор – Св. Николай, еп. Жички и Охридски


Бог да благослови всички, които препратят това четиво и до други човеци !

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: savaarhimandrit
Категория: Други
Прочетен: 1797817
Постинги: 3863
Коментари: 0
Гласове: 966
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930