Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2021 10:45 - Сексуалното насилие от „мирните“ войски на ООН се превръща в глобален скандал
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 1709 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сексуалното насилие от „мирните“ войски на ООН се превръща в глобален скандал

От Алекс Нюман, 19/06/2015

 

Стотици хаитянски жени и деца са били изнасилени и сексуално малтретирани от насилници в „мирната“ армия на ООН, се казва в чернова на доклад на ООН, получен от Асошиейтед прес (http://www.washingtonpost.com/…/79325bd8-0ef3-11e5-a0fe…), надбавяйки към нарастващия потоп от сексуални скандали и убийства около спорните „сини каски“. Новината идва само месеци след като войските на ООН в Мали избиха невъоръжени цивилни протестиращи и силите на ООН в Централноафриканската република бяха разобличени, че системно са изнасилвали деца на 9 години (https://thenewamerican.com/un-troops-accused-of-sex-crimes…/). Разбира се, последните скандали също следват десетилетия на подобни злоупотреби от силите на ООН, особено в Африка (https://thenewamerican.com/un-backed-troops-wreak-havoc-in…/).

В отговор на никнещите като гъби скандали около насилствените войски на ООН, които изнасилват и малтретират цивилни, доминиращата тиранска глобална екипировка разработва план за тестване на бащинството, за да разкрие така наречените „миротворчески бебета“. Но вместо да се занимава истински с гротескните разкрития, ООН е заета с преследването на уисълблоуърите, които разкриха ужасите, докато планира все по-големи „мирни“ мисии от своите военни сили. Също така твърди, че предоставянето на повече правомощия на ООН би помогнало за проблема. Критиците по целия свят и от целия политически спектър обаче казват, че е време за истински разследвания и край на безнаказаността на ООН.

Последната капка в дългата редица ужасяващи скандали на ООН за сексуално насилие, обхваща проектодоклад на Службата за вътрешен надзор на ООН (OIOS). Според официалния документ, за първи път докладван от АП, войските на ООН са принудили 225 жени и деца от Хаити да извършват „транзакционен секс“ в замяна на храна, лекарства, дрехи и други стоки, финансирани от данъкоплатците по целия свят. Около една трета от тези жертви са непълнолетни, които са били изнасилени. Разбира се, реалният брой на жертвите е далеч, далеч по-голям, тъй като дори ООН признава, че изнасилванията и сексуалните злоупотреби от „мирните” му сили са драстично подценени.

Често, въпреки че са претендирали за „имунитет“ от последици, служителите на ООН се замислят да го прикрият, а жертвите обикновено не знаят нищо за това как да търсят справедливост срещу тежко въоръжените изнасилвачи и насилници. „Само седем интервюирани [от 231] са знаели за политиката на ООН, забраняваща сексуалната експлоатация и малтретиране“, се казва в доклада за интервюираните жертви, като се добавя, че нито една жертва не е знаела за предполагаемата „гореща линия“, за да докладва за злоупотреба, експлоатация и изнасилване от силите на ООН. Документът на ООН също казва, че всеки от случаите на сексуална експлоатация и злоупотреба в доклада ще се счита за забранен, „като по този начин се демонстрира значително подценяване“.

Освен експлоатацията на гладуващи жени и деца за секс, войниците на ООН в Хаити също са били на веселба с изнасилвания, както The New American съобщи през февруари (https://thenewamerican.com/un-peace-forces-in-haiti-prey…/). Според доклад на разследващия журналист Кати Кларрайх, описващ ужасите, „транзакционният секс“, макар и много широко разпространен, е само един от ужасите, отприщени от силите на ООН. Наред с други опасения, докладът подчертава и гротескното сексуално насилие и изнасилване на най-уязвимите. Може би най-обезпокояващият пример е младо момче с умствени увреждания, изнасилено от войници на ООН от Пакистан - започвайки, когато е бил само на 8 години и продължаващо пет години.

Когато за изнасилването на момчето беше съобщено на пакистанския командир на ООН, вместо да докладва на мисията на ООН, командирът „реши да се справи сам“, обяснява докладът. Очевидно служителят на ООН се е надявал случаят да изчезне, „тъй като той също малтретира момчето“, съобщи Кларрайх. Съобщава се също така, че силите на ООН са наели похитител, за да скрият жертвата си от разследващите. Педофилите изнасилвачи от войските на „сините каски“ просто бяха изпратени у дома. Всъщност безнаказаността сред войниците на ООН е норма и малко, ако има такива, някога са наказани за своите ужасни престъпления.

Но списъкът със сексуалните престъпления на ООН продължава ли продължава, а системната сексуална експлоатация и злоупотреби с цивилни лица от силите на ООН е извън обичайното. Само в град Тулепле, Кот д"Ивоар, например, социологическо проучване, проведено от организацията с нестопанска цел „Спаси децата” разкрива, че 8 от 10 непълнолетни момичета признават, че редовно са били изнасилвани и принуждавани към сексуални действия от войници на ООН. „Хванаха ме и ме хвърлиха на земята и ме насилиха“, разказва пред Би Би Си през 2008 г. момиче в Кот д"Ивоар, известно като „Елизабет“, само на 13 години, когато е била групово изнасилена от войници на ООН. „Аз се опитах да избягам, но бяха 10 и не можах да направя нищо... Бях ужасена. След това просто ме оставиха там да кървя.“

Подобни истории на ужасите се появиха от почти всяка нация, окупирана от армиите на мира на глобалното тяло. През 2013 г. войските на ООН бяха разобличени за изнасилване и убийство на цивилни в Мали, преди да бъдат разобличени за убийството на невъоръжени протестиращи. Преди това войници на ООН бяха уловени на камера, задържайки и изнасилвайки групово тийнейджърско момче от Хаити във видео, което предизвика възмущение по целия свят. В Либерия, разследване от 2006 г. установи, че деца са изнасилвани и използвани за проституция от войските на ООН в голям мащаб. Междувременно в началото на 1990-те години силите на ООН бяха разобличени за експлоатация на деца, създаване на детска порнография и трафик на детски секс роби.

Точно този април войските на ООН, разположени на мирна мисия на ООН в Централноафриканската република, бяха разобличени в системно изнасилване и сексуално експлоатиране на изгладнели малки деца, според изтекъл вътрешен доклад, който глобалната организация се стреми да скрие. Тъй като ръководството на ООН не успя да предприеме действия срещу широко разпространеното сексуално насилие на своите войници над деца - някои от които са били на по-малко от 10 години - хуманитарен работник към организацията предаде резултатите от разследването на френските власти. В резултат на това ООН започна да преследва шведския си служител, който сигнализира за цялата мръсна афера.

„Идентифицираните деца представляват само малка част от тези, с които потенциално е било злоупотребявано“, докладва Сандра Лавил в британския „Гардиън“ на 29 април. „Момчетата, някои от които сираци, разкриха сексуална експлоатация, включително изнасилване и содомия… на международното летище M’Поко в град Банги [Централноафриканска република]. Децата описаха как са били сексуално експлоатирани в замяна на храна и пари... Деветгодишно дете описва сексуално малтретиране с приятеля си от двама френски [ООН] войници в лагера за вътрешно разселени лица (IDP), когато отиват на контролно-пропускателния пункт, за да търсят нещо за ядене.“

Тъй като „мирните“ военни сили на ООН все повече се свързват в общественото съзнание с изнасилвачи, убийци и педофили, които се развихрят, понастоящем ООН работи, за да предложи „тестове за бащинство“ за нациите, окупирани от глобалните сили. Няма надеждни оценки за броя на децата по света, направени от насилниците на ООН, но експертите казват, че цифрата вероятно е огромна. Служител на ООН, попитан от АП, с кого „миротворците“ имат право да правят секс, отговаря помежду си или „с тези, които не създават дисбаланс на властта“.

Миналата година четири непълнолетни лица, изнасилени и малтретирани от войници на ООН, са подали искове за бащинство. Но, както признава докладът за експлоатацията и злоупотребите на ООН в Хаити, на практика никоя от разпитаните жертви дори не е знаела за „политиката“, забраняваща сексуалното насилие, още по-малко как да го докладва или да подаде иск за бащинство. Половината от подалите искове за бащинство срещу войници на ООН от 2010 г. са непълнолетни, които казват, че са били изнасилени от силите на ООН. За да се справи с потенциалния поток от искове за бащинство, шефът на ООН Бан Ки Мун предложи да се създаде финансиран от данъкоплатците „фонд на ООН“ в подкрепа на „миротворческите бебета“.

Отвъд системното сексуално насилие, извършено от войските на ООН, историята изобилства и от жестокости, спонсорирани от ООН. През 2011 г., например, подкрепените от ООН войници избиха хиляди християни, докато поставяха мюсюлмански централен банкер като „президент“ в Кот д"Ивоар (https://thenewamerican.com/un-backed-forces-slaughter…/). В Руанда преди това бюрократите на ООН за „разоръжаване“ принудително обезоръжиха цивилни, много от които по-късно бяха изтребени при подкрепения от правителството геноцид от 1994 г. Още в началото на 1960-те години ООН води безмилостна война срещу антикомунистическия народ на Катанга в опит да ги принуди да се подчинят на кръвожадния комунистически диктатор. От Конго и Сомалия до Хаити и Камбоджа, войските на ООН са си създали репутация на терористични отряди, които са там да виктимизират и злоупотребяват с невинни, вместо да „защитават цивилни лица“ или да пазят „мира“.

Невероятно, тъй като огромен брой войници на ООН продължават да бъдат излагани в глобалните медии като безмилостни и системни насилници, които сексуално злоупотребяват, изнасилват и дори убиват онези, за които се предполага, че защитават, ООН се фокусира върху по-нататъшното изграждане на своите опозорени и измъчвани от скандали „мирни“ военни - със силна подкрепа от Обама (https://thenewamerican.com/un-peace-armies-to-drastically…/). „Моята инструкция към тях ще бъде да продължат с духа, използван от групата; да сме смели; и да видим задачата като нищо по-малко от подготовката на ООН да се справи с предизвикателствата на бъдещето“, заяви шефът на ООН Бан в изявление, след като нов доклад на ООН тази седмица призова за подготовка на военните на ООН за бъдещето (http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=51171…).

Тъй като американските данъкоплатци предоставят единствения най-голям „принос“ за ООН и нейните военни машинации, е крайно време Конгресът на САЩ да дефинансира ООН и САЩ да се оттегли веднъж завинаги от така наречения „клуб на диктаторите“. Актът за възстановяване на американския суверенитет от 2015 г. (H.R. 1205) би направил точно това, в допълнение към изгонването на ООН от централите му на американска земя. Да се даде възможност на клуба на диктаторите да изпрати своите военни сили по целия свят да брутализират и злоупотребяват с цивилни безнаказано и за сметка на САЩ вече не е опция - това е позор и престъпление с епични размери.

 

Превод на български - Страничката “Монтагю Кийн”

 

Източник:https://thenewamerican.com/sex-abuse-by-un-peace-troops-becoming-global-scandal/?fbclid=IwAR0_Xa3KFelm4Jcku2jpLQf8rxItAXqH6FShtAI07y4DWRGuYjeeKUIDCjQ

 image




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 442966
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031